Sídliště Kaménky: 2 roky klidu?

Na březnovém zastupitelstvu zastupitelé TOP 09 jako jediní upozorňovali na problémy s výstavbou tohoto sídliště. Byli jsme přehlasováni a záměr byl schválen. Naštěstí se do toho vložili volič, tedy obyvatelé Černovic, a z veřejného projednání jasně vyplynulo, že plán budoucího až pětitisícového sídliště není to, co by z Černovic udělalo dobrou adresu. Následně proběhla i další jednání, o kterých jsem psal v jiném článku. Na konci května potom developer oznámil, že zatím projekt přerušuje a hledá možnosti, jak realizovat dopravní spojení na Olomouckou.

Znamená to, že teď máme 2 roky klidu a nemusíme nic řešit? Osobně si to nemyslím. V mezidobí by bylo dobré se zamyslet nad tím, jak mají Černovice v budoucnosti vypadat. Často se totiž stává, že máme dobré nápady, které ale svojí nekoncepčností ohrožují sami sebe. Na březnovém zastupitelstvu jsem navrhoval vznik pracovní skupiny pro rozvoj Černovic a tento bod je i součástí koaličního prohlášení. Zatím se ale nic neděje. A doufám, že pokud se bude dít, nebude to jen pracovní skupina složená ze „stranických“ odborníků.

 

Napište reakci

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>